W Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym przy ul. Bialskiej przedstawiciele firmy Nutricia opowiadali o najlepszych dietach dla pacjentów w konkretnych jednostkach chorobowych w żywieniu dojelitowym oraz o zdrowym żywieniu.

Szkolenie pt. „Zasady rozliczania procedur żywieniowych zgodnie z zaleceniami NFZ w oddziałach szpitalnych, oddziałach anestezjologii i intensywnej terapii dorosłych i dzieci oraz ZOL” zorganizował dla pracowników medycznych Komitet ds. Żywienia w WSzS oraz Dział Organizacji Marketingu i Szkoleń.

Szkolenie prowadził lek. med. Marcin Gędziwiłł oraz Urszula Kwiatkowska z firmy Nutricia. Poruszane tematy: kliniczne zasad prowadzenia żywienia, diety enteralne w konkretnych jednostkach chorobowych, wymagana dokumentacja w rozliczeniach żywieniowych wg zaleceń Ministerstwa Zdrowia i NFZ. Celem szkolenia było prawidłowe prowadzenie i dokumentowanie procedury żywienia w oparciu o zasady NFZ.

Rzecznik prasowy WSzS